Tips voor je relatie als je op vakantie gaat

Vakantie tips voor je relatie. Waar willen jullie aandacht aan geven?

‘Often, as couples settle into the comfort of love, they forget that fire needs air.’
Ben je een vakantie aan het plannen, of staat er al een vakantie in jullie agenda? Heerlijk om straks samen te kunnen uitrusten, bij te kleuren en weer energie op te doen voor de rest van het jaar! Een fijn vooruitzicht maar nu nog even doorbijten.

Meestal hebben we het extra druk zo vlak voor een vakantie: de laatste klussen in huis nog proberen af te krijgen, op het werk ook net die laatste puntjes op de i en natuurlijk ben je lijstjes aan het maken voor wat je wilt meenemen in de koffer of voor op de bestemming. Is je paspoort nog geldig, past je zwemoutfit nog en vergeet de zonnebrand niet.
De keuze van jullie bestemming heb je alweer een tijd geleden gedaan. Wat gaf eigenlijk de doorslag bij jullie keuze? Het mooie weer, de afstand naar jullie bestemming of de ervaring van vorige jaren misschien? En wie van jullie heeft de keuze bepaald of was het echt een gezamenlijk besluit?
Misschien hebben jullie toen ook besproken of je een actieve vakantie wilde, met bijvoorbeeld veel wandelen, zwemmen of zelfs nog intensiever. Of juist een luiervakantie, met veel strand en lekker eten, ‘niks moet’ en vooral uitrusten.

Al deze praktische zaken zijn waarschijnlijk wel de revue gepasseerd, maar…. hebben jullie ook naar elkaar je intenties uitgesproken voor de Relatie?
Aan welke elementen van jullie relatie wil je extra aandacht besteden deze vakantie?

Wat heeft je partner van jou nodig of meer nodig dan de afgelopen tijd mogelijk was? Wat heb jij nodig van je partner om je weer verbonden te voelen? Hoe ruimen we tijd in voor die connectie en verdieping? Hebben we dat voorafgaand met elkaar besproken en denken we daar hetzelfde over?

Vergeet niet dat deze vakantie een fantastische kans is om niet alleen uit te rusten maar daadwerkelijk je relatie naar nieuwe hoogte te brengen, vanuit kwetsbaarheid naar nog meer intimiteit te groeien, om in een ontspannen setting jullie communicatie te toetsen en zo nog dichter bij elkaar te komen. Dus voeg nog 1 lijstje toe: De LoveCheck Lijst.

The LoveCheck wenst jullie een fantastische en romantische vakantie!

Pin It on Pinterest

Share This