Henriette’s Verhaal

Heb je ooit het punt bereikt dat je zegt "genoeg!"? Ik wel.

Je vraagt je af of de LoveCheck iets voor jou is? Is dit herkenbaar?

Henriette’s Verhaal

Een aantal jaar geleden kwam mijn familie bijeen in Griekenland omdat mijn ouders toen 55 jaar getrouwd waren. De perfecte plek voor zo’n grote onstuimige familie zoals de mijne, om het glas te heffen op de eeuwige liefde.

Toen ik tijdens een heerlijk uitgebreid diner mijn mening deelde over iets wat mij enorm aan het hart ging, reageerde mijn broer op een manier wat mij heel erg raakte.

“Ha, wat weet jij daar nou van? Je kan dat helemaal niet aantonen. Als je het niet kunt bewijzen dan klopt het niet en is het onzin. Je kunt er maar beter niets meer over zeggen.”

Ik voelde mijn hele lichaam verkrampen, ik was zo enorm gekwetst. Mijn mening deed er niet toe, ik voelde mij niet gehoord en serieus genomen.

Normaal gesproken zou ik gedacht hebben van laat maar. Maar deze keer kon ik dit niet laten gaan, ik kon niet simpelweg even slikken en doorgaan alsof er niets was gebeurd! Iets brak! Ik hoorde een stem diep in mezelf die zei:

Dit is NIET wat ik wil, ik wil mezelf gehoord en gezien voelen!

Ik heb alle recht om mijn waarheid te vertellen zonder bang te zijn en afgekapt te worden.

Ik wil het leven met open armen leven!

Ik begon te snikken, en ik kon niet meer stoppen. Hier zat ik dan, in tranen voor 18 verbaasde familieleden, terwijl de andere helft in het restaurant mij een half sympathieke, half geschokte blik gaf. En ook al probeerde ik te stoppen met huilen, het lukte niet.

Op dat moment kwam mijn broer naar mijn tafel toe, en sloeg zijn arm om mij heen. Hij vertelde me dat hij me respecteert, en dat hij het altijd gewaardeerd had dat er zoveel liefde, openheid en een diepe connectie tussen ons was.

Mijn kwetsbaarheid laten zien, en mijn imago van ‘’altijd in control’’ opgeven, gaf mijn broer de ruimte om zich ook kwetsbaar op te stellen. Familie en intieme relaties brengen weggestopte patronen aan het licht met een roekeloze zuiverheid. Door een grens te trekken kon de energie zich veranderen. Het heeft het mogelijk gemaakt om een diepe connectie en liefde te ervaren tussen mij en mijn broer.

Ook in mijn intieme relatie kies is heel bewust om me kwetsbaar op te stellen! Ik kies ervoor om mezelf op een liefdevolle manier te uiten. Dit geeft ook de ander de kans om zichzelf te zijn en samen die diepe verbinding te voelen die er is in openheid en acceptatie.

Het is mijn diepste verlangen dat jij die ervaring van liefde & connectie ook weer kunt ervaren.

Wil je dat er weer van je gehouden wordt?

Klik dan op de knop en schrijf je in voor
The LoveCheck

Nog niet zeker?

Klik hier om de eerste gratis les te krijgen van
The LoveCheck

10 Grappige & Leuke Feitjes Over Mij

Ik ga vrijwel nooit op stap, maar die ene keer dat ik wel door mijn vriendin naar de kroeg ben gesleurd, heb ik ook meteen de liefde van m’n leven ontmoet. Gek he!

Ik geniet enorm van lange wandelingen met mijn geliefde. Het is zo fijn om lekker buiten in de natuur te zijn, over het leven te praten (of helemaal niets te zeggen) en het gevoel hebben dat alles goed is zoals het is!

Mijn huis poetsen voelt altijd als een flink karwei, maar ik vind het heerlijk als het eenmaal gebeurd is. Ik geniet ervan als alles gezellig is en opgeruimd.

Mijn kinderen, Sabrina en Thomas, wonen ongeveer 10 minuutjes bij me vandaan. Ze komen vaak bij me op bezoek met hun partners, om eens lekker te genieten van mama’s gerechten. Trotse moeder!

Voor mij, is het leven een groot avontuur.The LoveCheck is een groot avontuur! Ik blijf nieuwe dingen leren en ontdekken, dag in dag uit.

Ik hou van bloemen en zorg dan ook dat er altijd verse bloemen in mijn huis zijn.

Ik heb een langharige siberische kat, Lotje. Ze vindt het heerlijk om lekker te kletsen en groet me wanneer ik de deur kom binnenlopen. Wanneer je online met mij aan het skypen bent, dan zou ze zomaar ineens voor het beeld kunnen staan.

Ik vind het heerlijk om mijn partner een full body massage te geven, en raad eens… hij ook!

Ik houd van goed (gezond) eten, met een glaasje goede wijn! Op gewicht blijven zal altijd een uitdaging zijn voor een levensgenieter zoals ik.

Ik houd van mediteren, reizen, kunst, zon, kaarsjes, mijn Volvo, Nespresso, mijn thuis, vrienden, familie, het strand, uitgestrekte groene natuur, gelukkig zijn, relaxen, hard werken, ontdekken, massages, lange telefoongesprekken, boeken en nog veel meer…!

Pin It on Pinterest